Vi säljer endast till företag

Den mest effektiva metoden för golvvård!

Den mest effektiva metoden för golvvård!

Excentrmetoden 

Excentrmetoden är ett mycket effektivt sätt att djuprengöra, polera, nollställa, slipa och underhålla golv

Tack vare dess rektangulära form kommer man in hela vägen intill lister utan att förstöra dem, samt ända in i hörnen.

Tack vare 2850 excentriska varv/minut kan allt detta utföras med enbart vatten. Till skillnad från roterande maskiner så har Excentrpad 100% kontakt med golvytan hela tiden. Detta betyder att man får ett väldigt jämnt och ett bra resultat samtidigt som de är mycket enkla att använda.

Den perfekta balansen och justerbara handtaget gör denna maskin ergonomisk och enkel att använda. Vem som helt kan köra maskinen, även utan erfarenhet och teknisk kompetens.
För att garantera ett perfekt resultat så kan trycket justeras mellan 17 och 120 kg (beroende på typ av maskin och antal vikter). Det finns flera olika pads och tillbehör för att uppnå maximalt resultat på alla golv.

Fördel 1: Fyra gånger snabbare! 

Excentr-metoden bygger på en helt annan rörelse än traditionella rengöringsmaskiner. Den arbetar sig fram med 2850 varv/minut i små cirklar på 7 mm.

2850 varv/minut innebär att maskinerna genererar 15 gånger mer rörelse än traditionella rengöringsmaskiner. Då effektiviteten på golvet (ytan) är mycket högre uppnås resultaten mycket snabbare. Detta betyder man i princip kan göra jobbet 3-4 gånger snabbare! Detta innebär stora besparingar i tid och kostnaderna per m2 minskas avsevärt!

Fördel 2: Unik design! 

Excentr-metoden är en smartare lösning! Runda maskiner har alltid problem med rengöring längs golvlister och i hörn. Detta var ett av det främsta syftet i utvecklingen av denna metod. Vi erbjuder rektangulära maskiner och andra maskiner med speciellt framtagna för att erbjuda rätt lösningar för dina utmaningar. Med våra rektangulära maskiner kommer man in hela vägen intill lister utan att förstöra dem, samt ända in i hörnen.

Dessutom har vi en mycket speciell lösning för platser som är svåra att nå;

Excentr 30-50. Den enda maskinen i världen med en spetsig utformning! Perfekt för rengöring under värmeelement, under urinoar, men även vid simbassänger och för kollektivtrafik. Dessa miljöer är oftast designade så att allt hänger fritt från golvet vilket betyder att det är svårt att komma åt. Med den spetsiga formen på Excentr 30-50 kommer du åt överallt!

Fördel 3: Ergonomisk och användarvänlig! 

Ofta så upplevs det ansträngande att arbeta med rengöringsmaskiner. Singelskurmaskiner kräver mycket ansträngning för att hantera dem, vissa mer och vissa mindre. Oavsett om du är nybörjare eller jobbat med det längre, så finns det en stor fördel! Med Excentr-metoden så arbetar du:

  • Avslappnad i underarmar, axlar och rygg;
  • Med rak rygg, ergonomisk hållning;
  • Rakt fram (med möjlighet att arbeta rakt bakåt;
  • Utan motstånd på handlederna.

Ingen utbildning krävs

En annan stor fördel med metoden för chefer som jobbar med mycket personal är att Excentr inte kräver någon utbildning om hur man hanterar maskinen. Maskinerna är säkra, enkla och ergonomiska att använda. De enkla koncepten som utvecklats för rengöring, djuprengöring, polishborttagning, polering och renovering av golv är fria från kem och baseras på ett eller några steg (pads). Detta gör det väldigt enkelt sätta igång personal med mer eller mindre erfarenhet för jobbet! Denna metod rekommenderas för personer funktionsnedsättningar eftersom den lägger minimalt tryck på kroppen.

Fördel 4: Miljövänligt! 

Ett återkommande och ett allt mer viktigt tema är på vilket sätt man rengör eller bearbetar golv i förhållande till den påverkan det har på miljön. Inte förvånande när man tänker på hur många liter rengöringsmedel som spolas ner i avloppet varje dag över hela världen.

Vi är inte emot användning av rengöringsmedel, men gör vad vi kan för att minska det! Använd endast rengöringsmedel när det behövs och miljöpåverkan som kan göras är enorm. De som arbetar med Excentr-metoden på ett korrekt sätt minskar sin förbrukning av rengöringsmedel med ungefär 95%! Denna metod är utvecklad för att minimera användningen av rengöringsmedel så mycket som möjligt. För att uppnå detta ahr det lagts till olika partiklar i våra pads. Diamanter, aluminiumoxidpartiklar, bitar av (återvunnen och biologiskt nedbrytbar) plast etc. Detta säkerställer bland annat att:

  • Kemikalieförbrukningen minskas med 95%
  • Kostnaderna reduceras (inget tvättmedel krävs)
  • Risker undviks (inga skador på grund av missbruk av kemikalier, ingen risk för att halka, färg på golvlister förblir opåverkad, inga rester efter rengöring, ingen överdosering, ingen risk för användaren).
  • Man arbetar på ett miljövänligt sätt

Alla våra pads är Full Cycle®-produkter och är certifierade av Green Seal™ för en miljöinnovation baserat på snabbare biologisk nedbrytning på deponier och 100% återvunnet material / naturfiber. I många fall är våra pads tillverkade av återvunna PET-flaskor!

Fördel 5: Djuprengöring! 

Svårt att rengöra fogar? Eller svårt med att rengöra strukturerade golv? Fler och fler golvtillverkare går över från släta golv till strukturerade golv. PVC-golv med träutseende t.ex. Vackert, men en utmaning för de som ansvarar för rengöring och underhåll!

Excentr-metoden är baserad på korta och små rörelser på 7 mm i en cirkel. Denna rörelse i kombination med vår specialutvecklade Excentr Fiber Pad garanterar riktigt djup rengöring!


Kontakta oss för att boka en demo