Vi säljer endast till företag

Rena luften från virus och bakterier med Excentr Air 250

Rena luften från virus och bakterier med Excentr Air 250

Världens Bästa Luftrenare? 

Excentr Air 250 från Rensair bryter ner och förstör virus och bakterier, medan de flesta konventionella luftrenare bara samlar in och fångar dem. Det är en patenterad lösning som använder den mest avancerade reningstekniken inklusive HEPA13-filter och UVC-ljus.

Det är Excentr Air 250s unika kombination av tekniken som gör skillnaden. UVC-ljuset är riktat mot ytan av filtret vilket exponerar föroreningar. Denna exponering bryter ner DNA och RNA och förstör alla föroreningar som samlats.

Detta minskar ytterligare risken för kontakt med farligt material vid filterbyte.

Excentrs förmåga att eliminera mer än 99,97% av luftburna virus (inkl. coronavirus) och bakterier har dokumenterats av oberoende laboratorier.


FÅ MER INFO

Hur fungerar det? 

1. Excentr Air 250 tar in luft som sedan passerar genom ett förfilter och fångar upp större partiklar och damm. Förfiltret är enkelt att ta bort för att rengöras och behöver inte bytas ut.

2. En kraftfull fläkt (upp till 560 m³ / timme, 155 liter / sekund) skickar in luften i ett cylinderformat HEPA 13-filter undertill. Fläkten är en viktig komponent i designen. Ett väldigt högt statiskt tryck skapas i cylindern på grund av HEPA-filtrets höga kvalitet, och därför är en stark fläkt nödvändig.

3. När partiklar träffar HEPA 13-filterets insida stoppas bakterier, virus och andra luftburna mikroorganismer. Det fortsatta luftflödet håller fast mikroorganismerna på filterytan medan UVC-lampan, placerad i mitten av cylindern, kontinuerligt lyser upp hela filterytan och därigenom “desinficerar” ytan genom att förstöra DNA i bakterier, virus etc. Detta minskar ytterligare risken för kontakt med farligt material vid filterbyte.

4. Excentr Air 250 pumpar sedan ut ren luft i en vinkel på 360 grader.


LADDA NER PRODUKTBLAD

Är Excentr Air 250 rätt för oss? 

En av de största fördelarna med Excentr's Air 250 är dess bärbara och kompakta design, vilket gör den till en lämplig lösning för nästan alla företag.

Vi rekommenderar att du använder en Excentr Air 250 för varje 120 m² om du kör den med lägsta nivå (låg ljudnivå vid 50 dB). Eller för varje 250m² om man klarar ett något högre ljud (67dB) t.ex. på platser med högre bakgrundsljud.

Excentr Air 250 kan fungera parallellt med ett befintligt HVAC-system och kommer inte att störa luftflödet. Faktum är att ett befintligt HVAC-system kan öka luftflödet i rummet och bidra till att Excentr Air 250 fångar in partiklar fortare.

Behöver du hjälp om hur du effektivt rengör luften i ditt utrymme?

Kontakta oss och låt oss hjälpa dig hitta en lösning som fungerar för din planlösning.

Effektiv mot Coronavirus

Excentr's Air 250 minskar de värsta luftburna virusen och tar bort coronavirus med 99,98% effektivitet

Offentliga institutioner

Skolor, dagis mm. Ren luft har bevisats sänka sjukdagar och vara till nytta för barns lärande.

Kontor

För gemensamma områden och där avståndet mellan skrivbord är begränsat. Excentr Air 250 är ett bra komplement till befintlig ventilation.

Restauranger

Mellan gästplatser. I kök eller badrum för att eliminera ångor, rök och lukt.

Gym & Studios

För träningsrum och i studior mellan aktiviteter. Excentr Air 250 kompletterar de inbyggda luftkonditionerings- eller ventilationssystemen.

Vårdhem

Excentr Air 250 användes ursprungligen på sjukhusavdelningar för att begränsa spridningen av luftburna sjukdomar bland dem som redan var utsatta.

Företag

I konferensrum. Excentr Air 250 signalerar till kunder och besökare att extra säkerhetsåtgärder har tagits.

Hotell

För korridorer, gemensamma utrymmen och rum som behöver bättre luftkvalitet, t.ex. efter rökning. Visar besökare att extra säkerhetsåtgärder tagits.

Tandläkare och läkare

En Excentr Air 250 återcirkulerar och rengör luften en gång var 4:e minut vilket motsvarar 15 gånger per timme